PLAYA

WELKOM OP DE WEBSITE VAN *** VILLA "LA MANCHA" EN "CASSITA JULIAN"                          

Omgeving:           residentieel, rustig, vogel-reservaat,

Toerisme-centra: kortbij, centraal gelegen (omgeving: vraag dit aan via mail).

Verbinding:          snelweg, Eurolinesbus, trein, vlieger, fiets...

Autobus:               halte op een 200-tal meter van de villa


Klimaat:                het klimaat is zacht en droog. Tijdens de zomermaanden is het er tussen de 30° en 35°C. Ook het voor- en najaar zijn prima periodes voor een verblijf aan de playa met zijn micro-klimaat. Het seizoen begint omstreeks eind april en loopt zeker door tot begin oktober.


Urbanisatie: Behelst een 300-tal residentiele villa's, appartementen (géén hoogbouw, max. 2 verdiepen en 'land-inwaarts gebouwd!). Op wandel-afstand: hotel, camping, restaurant, bars. In het camping-complex vind u: superette/bakker, fiets-verhuur...

Er bevinden zich 6 grote supermarkten (Eroski, Spar, Caprabo,…) binnen de 20km.

Een 'naturisten-zone' is eveneens in de nabijheid (op een 5-tal km).

De urbanisatie is gelegen tussen Tarragona en Alicante, nét voor de grens tussen de Costa Dorada en de Costa de Azahar (dit is tevens de grens van Catalunya).

De playa heeft een maagdelijk zandstrand met een (kind-veilige) zachte afdaling in zee.

Het strand wordt onderhouden door de stad. Géén wandeldijk, géén onveilig auto-verkeer.

De playa is onderdeel van het schier-eiland, tevens nationaal park, vogel-  en Flamingo reservaat. Het gehele schier-eiland is omsloten van zee tot zee door het Terra-Alta gebergte.

Afstand vanuit Brussel: 1540km (waarvan 1520km snelweg en 20km rechte baan vanaf de op/afrit tot de villa). Villa 'La Mancha' is centraal gelegen doch 'buiten' de platgelopen toeristische trekpleisters zoals bvb. Salou met zijn 'Port Adventura' (het Spaanse Disneyworld), Peñiscola, Morella en vele, vele anderen! Allen liggen vlot en snel binnen bereik.

Op de playa zelf kan u o.a. jet-skieen, surfen, kiten, paardrijden, zeilen,... Er zijn fiets-en wandelpaden (met uitkijktorens => miradors),...enz.


                                                   KORTOM: VOOR ELK WAT WILS!

                EEN VAKANTIE HIER AAN DE PLAYA  IS "DE ANDERE VAKANTIE".